zaterdag, 31. december 2016 - 11:35

Verdachte dodelijke schietpartij Hellevoetsluis aangehouden

Verdachte dodelijke schietpartij Hellevoetsluis aangehouden
Foto: Politie
Hellevoetsluis

Eén van de mannen die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in Hellevoetsluis heeft zich vrijdag gemeld bij de politie. Het gaat om een 29-jarige man uit Hellevoetsluis. Hij is aangehouden. Minimaal twee anderen worden nog gezocht.

Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, even voor 18.00 uur werden  twee mannen neerschoten op de Branding in Hellevoetsluis. Het eerste slachtoffer, een 29-jarige man uit Hellevoetsluis, overleed dezelfde avond nog aan zijn verwondingen. Het tweede slachtoffer, een 22-jarige Rotterdammer, stierf later die nacht in het ziekenhuis. De mannen waren op visite in een woning aan de Branding. De politie startte meteen een groot onderzoek.

Zoektocht gaat onverminderd voort

Eerder maakte de politie bekend dat duidelijk lijkt te zijn wie betrokken zijn geweest bij het schietincident en riep deze mannen op zich te melden. Een van de mannen heeft hier nu gehoor aan gegeven. De 29-jarige man uit Hellevoetsluis kwam zich donderdagavond 30 december melden aan het politiebureau in Dordrecht. Hij is aangehouden. De zoektocht naar de andere betrokkenen wordt onverminderd voortgezet. Daarbij wordt onderzoek gedaan naar al hun mogelijke verblijfplaatsen. 

Flyeren

Getuigen zagen vlak na de schietpartij een zwarte Dodge Ram wegrijden. Deze auto werd donderdagmiddag 29 december op het Pieter Postplein in Hellevoetsluis aangetroffen. Rond dat plein verspreidt het onderzoeksteam een flyer met de oproep of mensen gezien hebben wanneer de auto daar geparkeerd is en door wie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: