zondag, 1. januari 2017 - 15:25

Eerste namen Zwarte Cross bekend

Eerste namen Zwarte Cross bekend
Foto: fbf

De organisatie van de Zwarte Cross, De Feestfabriek, maakt vandaag de eerste namen van het programma voor de 21ste editie bekend. Onder andere Wolfmother (AUS), Kenny B, Dan Baird and Homemade Sin (VS), Rowwen Hèze, All Them Witches (VS), Truckfighters (ZWE) en voormalig profvoetballer Björn van der Doelen zullen acte de présence geven.

In totaal zullen er uiteindelijk meer dan 250 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden naast de verschillende stuntteams en het programma op en langs de crossbaan. Vorig jaar verkocht de Zwarte Cross volledig uit en trok 220.000 mensen naar het Achterhoekse Lichtenvoorde. De Zwarte Cross 2017 zal plaatsvinden op 13, 14, 15 en 16 juli. De voorverkoop is reeds begonnen en op dit moment zijn alleen de dagkaarten voor de vrijdag nog beschikbaar. Alle andere kaartensoorten zijn uitverkocht.

Legpuzzel van de 31 podia

Voor de programmeurs van de 31 verschillende podia is de tijd weer aangebroken om de enorme legpuzzel die het Zwarte Cross programma is weer in elkaar te zetten. Originaliteit en sfeer zijn de belangrijkste elementen van de Zwarte Cross. De programmeurs kiezen er bijvoorbeeld bewust voor om de succesvolle zanger Kenny B niet op het hoofdpodium voor 40.000 mensen op te laten treden, maar juist in de intieme Reggaeweide. Persoonlijke favoriet van de organisatie is de Amerikaanse southern rocker Dan Baird. Weinig mensen kunnen zeggen dat ze in de Verenigde Staten op nummer één hebben gestaan en deze superster zal op de veranda van roots-weide The Bayou en bij het kampvuur optreden. De organisatie van de Zwarte Cross er nadrukkelijk voor om een meer kleinschalig en uniek programma te bieden en massaliteit te voorkomen. “Kwalitatief sterke muziek- en theateracts op sfeervolle podia in themaweides als de Theaterweide of Exotica waar lekker op blote voeten in het zand gedanst kan worden. Dat is de Zwarte Cross!”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie.

Categorie:
Provincie: