vrijdag, 6. januari 2017 - 12:46 Update: 06-01-2017 13:09

Pianiste weet 'afgang' toch komisch op te lossen

Pianiste weet 'afgang' toch komisch op te lossen
Foto: Screenshot YouTube / Black Piano
Rotterdam

Het leek een 'doodnormaal' optreden te worden voor concertpianiste Eliane Rodrigues in De Doelen in Rotterdam maar door een technisch probleem verliep een en ander toch iets anders. Toch wist Rodrigues er een komische draai aan te geven die duidelijk in de smaak viel bij het publiek.

Sustainpedaal

Het sustainpedaal van de concertvleugel, die er voor zorgt dat wanneer je deze indrukt, de klank van de gespeelde toets langer blijft doorklinken, bleek defect. Rodrigues meldde het probleem aan het publiek en aan de technische dienst van het muziektheater. Daar werd inmiddels koortsachtig voor een andere vleugel gezorgd.

Doorspelen

Om het publiek het wachten hierop wat te 'verzachten' besloot Rodrigues gewoonweg wat te gaan spelen op de kapotte vleugel. Deze werd echter door technici naar een beweegbaar platform elders op het podium gereden maar Rodrigues bleef 'stug' doorspelen. Zelfs toen de vleugel naar beneden zakte ging zij vrolijk door met haar muziekspel tot groot vermaak van het publiek die dit extra concert wel kon waarderen. 

Applaus

Toen de nieuwe vleugel op de podiumlift was geplaatst kwam Rodrigues al spelend weer omhoog. De vleugel werd op zijn goede plek geplaatst en Rodrigues kreeg een daverend applaus voor haar komische optreden waarna het echte concert kon beginnen.

Categorie:
Provincie: