zaterdag, 7. januari 2017 - 10:55 Update: 10-01-2017 14:17

Rechercheteam onderzoekt dodelijk schietincident in Breda

Rechercheteam onderzoekt dodelijk schietincident in Breda
Foto: Politie
Breda

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie is afgelopen nacht opgeroepen om een dodelijk schietincident te onderzoeken dat vrijdag 6 januari 2017 omstreeks 23.20 uur plaats vond op de Lunetstraat.

Een 60-jarige Bredanaar kwam daarbij om het leven. De politie kreeg om 23.22 uur de eerste melding van een buurtbewoner die schoten hoorde. Agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, een zwaar gewonde man liggen. De dienders begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden. De politiemensen werden ter plaatse aangesproken door een familielid van het slachtoffer waardoor de identiteit snel duidelijk was. Er werd direct gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. De politie houdt er rekening mee dat de schutter met een auto gevlucht is.

Aanhouding omstander

Een 25-jarige man uit Etten-Leur werd omstreeks 01.10 uur op de Dijklaan aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om daar te vertrekken. Hij probeerde van dichtbij foto’s te maken van de overledene. Afgelopen nacht is rond 01.40 uur een auto uitgebrand op de Gilzeweg in Bavel. Er wordt onderzocht of er een verband is met het schietincident.

Categorie:
Provincie: