maandag, 9. januari 2017 - 16:32 Update: 09-01-2017 16:43

Al ruim 90.000 OV-kaarten aangevraagd door mbo-studenten

Al ruim 90.000 OV-kaarten aangevraagd door mbo-studenten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Ruim 90.000 studenten blijken op de eerste schooldag van het jaar, waarin ook minderjarige mbo’ers gratis kunnen reizen, de OV-kaart te hebben aangevraagd. 'De kaart scheelt ouders gemiddeld zo’n 600 tot 700 euro per jaar', meldt het ministerie van Onderwijs maandagmiddag.

Bussemaker

‘Mooi dat al zo veel mbo-studenten de kaart vanaf de eerste schooldag kunnen gebruiken,’ laat minister Bussemaker weten. ‘Het is een langgekoesterde wens van de studenten en hun ouders. Terecht, want hiermee kunnen mbo’ers een bewustere studiekeuze maken en worden schoolkosten voor ouders beperkt. Dat sluit goed aan bij mijn aanpak gelijke kansen,' aldus Bussemaker.

Totaal 120.000 studenten

Vanaf dit jaar kunnen alle minderjarige mbo-studenten met een beroepsopleidende leerweg gratis reizen met een OV-kaart met studentenreisproduct. Het gaat om zo’n 120.000 studenten die daar recht op hebben. 

DigiD en DUO

De studenten moeten een paar stappen doorlopen voor de aanvraag: een digid aanvragen, een persoonlijke OV-chipkaart met foto kopen, het studentenreisproduct via Mijn DUO aanvragen en tenslotte het studentenreisproduct koppelen aan de persoonlijke ov-chipkaart.

Categorie:
Provincie: