woensdag, 11. januari 2017 - 13:15

Politie ruimt bijna 13000 hennepplanten en stekken

Politie ruimt bijna 13000 hennepplanten en stekken
Foto: Archief FBF.nl
Tilburg

De politie heeft dinsdag 10 januari 2017 in Zeeland en MW-Brabant tien hennepkwekerijen geruimd.

Er werden op vier plekken moederplanten en stekken aangetroffen. In totaal zijn 12914 planten/stekken en 63,5 kilo aan henneptoppen in beslag genomen. Er werden vier arrestaties verricht.

Vlissingen

n een pand aan de Jan Vermeerlaan zijn in een woning 123 planten en 96 stekken in beslag  genomen.

Tholen

In een bedrijfspand aan de Ambachtsweg te Tholen werd naar aanleiding van een hoge belasting op het energienetwerk een onderzoek ingesteld bij enkele aldaar gevestigde bedrijven.  Na enig speurwerk werd in een  pand een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen verdeeld over twee grote  ruimten  met daarin in totaal 1162 grote oogstrijpe hennepplanten.  Er werden geen verdachten aangetroffen. De elektriciteit j werd illegaal afgetakt. De plantage  is ontmanteld.  Vanwege de stroomdiefstal  werd dit adres van het netwerk afgesloten.

Roosendaal

n een woning aan de Gerard ter Borchstraat te Roosendaal werden in een slaapkamer, 66 bijna oogstrijpe hennepplanten in beslag genomen. Er werd niemand aangetroffen.  Er is ten minste één keer  eerder al een hennepoogst  gerealiseerd. De huurder van de woning wordt voor verhoor  uitgenodigd.

In een huis  aan de Jan Vermeerlaan te Roosendaal werd in een slaapkamer een speciaal daarvoor ingerichte kweektent aangetroffen,  met daarin 157 hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat het om  zogenoemde moederplanten ging,, die gebruikt worden voor het maken van jonge hennepstekken.  Er waren al enkele jonge plantjes  in  een speciaal daarvoor vervaardigde kast en rek geplaatst waarop deze wortel kunnen trekken.   De bewoner werd vanwege de gevaarlijk aangelegde elektriciteitsvoorziening van het energienetwerk afgesloten.

Etten-Leur

Op de Wilgenlaan stonden in een inpandige garage en een kamer op de begane grond 375 planten. Er was sprake van stroomdiefstal. In een woning aan de Roerdomp op een van de slaapkamers en de zolderetage stonden 2453 stekken en 69 moederplanten. Er werd één verdachte aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: