zaterdag, 14. januari 2017 - 16:30 Update: 14-01-2017 16:31

Nieuwe sleephopperzuiger te water gelaten

Nieuwe sleephopperzuiger te water gelaten
Foto: Royal IHC
Kinderdijk

Zaterdag is bij scheepsbouwer Royal IHC de nieuwe sleephopperzuiger te water gelaten. De tewaterlating van DEME’s 7.950m3 dual fuel sleephopperzuiger, SCHELDT RIVER, vond plaats bij de scheepswerf van IHC in Krimpen aan den IJssel.

"Na de succesvolle tewaterlating van 's werelds eerste LNG-aangedreven sleephopperzuiger MINERVA op 3 december, ben ik verheugd om te zien dat de SCHELDT RIVER - de tweede door IHC gebouwde LNG-aangedreven sleephopperzuiger - bijna voltooid is", zegt IHC's Executive Director Shipbuilding, Arjan Klijnsoon. "Om het brandstofverbruik verder te optimaliseren en de uitstoot terug te dringen, heeft IHC dit schip uitgerust met nieuwe innovaties, gedreven door marktontwikkelingen en wensen van de klant." 

Nieuwe innovaties Door IHC’s continue onderzoek naar brandstofbesparing en de analyse van operationele profielen, heeft het een tweetraps aandrijving ontwikkeld. In tegenstelling tot de conventionele enkeltraps aandrijving, zorgt de door IHC gepatenteerde tweetraps tandwielkast voor brandstofbesparing tijdens het varen bij lagere snelheden. SCHELDT RIVER en MINERVA zijn de eerste sleephopperzuigers die profiteren van deze innovatie. 

Een andere innovatie is de nieuw ontwikkelde vleugelvormige boegschroeftunnel. Deze nieuwe vorm is het resultaat van uitgebreide hydrodynamische analyses  en verbetert de prestaties van de boegschroef. 
 
"Met deze nieuwe generatie dual fuel sleephopperzuigers zet DEME nieuwe standaarden in milieuprestaties voor de baggerindustrie, we zijn er trots op om een toonaangevende rol te spelen bij deze ontwikkelingen", zegt Alain Bernard, Director en CEO van DEME Group. "Zowel de SCHELDT RIVER en MINERVA zullen aan de strengste internationale en lokale milieuvoorschriften voldoen." 
 

Categorie:
Provincie: