zondag, 15. januari 2017 - 17:50 Update: 16-01-2017 8:27

11-jarig meisje woningbrand Amersfoort overleden

11-jarig meisje woningbrand Amersfoort overleden
Foto: fbf
Amersfoort

Het 11-jarige meisje dat in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een woningbrand aan de Gounodstraat in Amersfoort ernstig gewond is geraakt, is zondagmiddag 15 januari aan haar verwondingen bezweken. Dat maakt de politie zojuist bekend.

Na de brand werd direct een groot opsporingsonderzoek gestart omdat er mogelijk sprake is van brandstichting. Inmiddels is er een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd waarin meerdere rechercheurs van verschillende specialismen hebben plaatsgenomen. De politie gaat uit van brandstichting. Op dit moment is men bezig met het verzamelen en analyseren van de informatie die tot nu toe is binnengekomen. De teamleider doet een dringende oproep aan getuigen om hun informatie en beeldmateriaal met dit rechercheteam TGO Gounod te delen.

Bewuste nacht

Rond 04.00 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Gounodstraat. Diverse hulpverleners spoedden zich naar de woning. Na het blussen van de brand werd een 11-jarige meisje ernstig gewond aangetroffen en met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Zaterdagochtend is zij opgenomen in het brandwondencentrum Beverwijk, alwaar ze vandaag is overleden. In de woning was ook een 25-jarige vrouw aanwezig. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd met rookinhalatie-klachten.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: