maandag, 23. januari 2017 - 13:23 Update: 23-01-2017 13:31

Mafialid met 24 jaar celstraf opgepakt in Tilburg

Mafialid met 24 jaar celstraf opgepakt in Tilburg
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

De politie heeft afgelopen zaterdag, op verzoek van de Italiaanse autoriteiten, in Tilburg een internationaal gezochte drugshandelaar aangehouden. 'De 38-jarige man maakt volgens de Italiaanse justitie deel uit van de maffia', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Voortvluchtig

De man werd sinds het voorjaar van 2016 gezocht voor misdrijven waar een maximum gevangenisstraf op staat van 24 jaar. Hij wordt ervan beschuldigd lid te zijn en leiding te geven aan een criminele organisatie, die op Sardinië in cocaïne en xtc handelde. Daarbij zou ook een koper met een achterstallige betaling zijn bedreigd om de sleutel van zijn huis af te geven.

FASTNL

De man met zowel de Italiaanse als Nederlandse nationaliteit is opgespoord door het speciale politieteam FASTNL, dat zich richt op de opsporing en aanhouding van (internationaal) gezochte personen, onder wie voortvluchtige TBS’ers en PIJ’ers.

Boodschappen doen

Hij kon zaterdag worden aangehouden nadat hij zijn schuiladres in Tilburg had verlaten om boodschappen te doen. De man wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam en naar verwachting binnenkort overgeleverd aan Italië.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: