donderdag, 2. februari 2017 - 21:40 Update: 02-02-2017 22:12

Ongeveer 75 jongeren betrokken bij criminele Parkstadbende

Ongeveer 75 jongeren betrokken bij criminele Parkstadbende
Foto: Archief EHF
Brunssum

Vorige maand zijn in de regio Brunssum in Limburg negentien verdachten aangehouden in verband met onder meer ramkraken, roofovervallen, witwassen en autodiefstallen.

De negentien verdachten zijn volgens het Openbaar Ministerie de top van een criminele organisatie die zo'n 75 voornamelijk jonge mensen omvat. Het zou gaan om jongeren van 15 tot en met 23 jaar. Ze komen uit Heerlen, Hoensbroek, Amstenrade, Brunssum, Schinveld en Landgraaf. De bende kwam in beeld na een onderzoek dat ruim een jaar in beslag nam. Dit schrijft dagblad De Limburger.

De opgepakte negentien meerderjarige verdachten vormden de top van deze bende en maken deel uit van één familie. De bende blijkt veel groter dan aanvankelijk gedacht. Het gaat om autochtone jongeren die door de misdaadgroep werden ingezet voor het plegen van autodiefstallen, inbraken en ramkraken. Ook maakten ze zich schuldig aan heling en witwassen. Bij huiszoekingen in achttien panden waaraan 250 man meededen zijn vuurwapens, drugs, geld, een gestolen auto en gestolen auto-onderdelen gevonden.

De burgemeester van Brunssum heeft de leiding van het project genaamd Wake Up, bedoeld om te voorkomen dat meer jongeren afglijden naar de criminaliteit. Daarbij worden ook scholen, ouders, Jeugdzorg en jongerenwerk ingezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: