dinsdag, 7. februari 2017 - 21:33 Update: 08-02-2017 13:47

KNMI geeft code geel af voor gladheid Noord-Nederland

Waarschuwing voor gladheid Noord-Nederland
De Bilt

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor kans op gladheid in de noordelijke helft van het land. In het noorden is er lokaal gladheid mogelijk door bevriezing van natte weggedeelten.Ten noorden van de grote Rivieren kan het naast bevriezing vooral vandaag ook nog lokaal glad worden door sneeuwval. Dit meldt het KNMI woensdag.

De waarschuwing is van kracht van woensdag 10.00 uur tot donderdag 10.00 uur en geldt voor het noordelijke deel van het land in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland. 

Winterse neerslag

'Een regengebied gaat in de noordelijke helft geleidelijk op steeds meer plaatsen over in winterse neerslag. Die bestaat vooral uit lichte sneeuw, maar ook onderkoelde neerslag is niet helemaal uitgesloten', aldus het KNMI. 

Bevriezing

Tevens is er in de loop van de woensdag kans op bevriezing van natte weggedeelten. Winterse neerslag en bevriezing kunnen lokaal zorgen voor verraderlijke gladheid. Vannacht houdt de kans op gladheid met uitzondering van de zuidelijke provincies aan. Rond 10.00 uur aan het einde van donderdagochtend verdwijnt de gladheid weer.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):