donderdag, 9. februari 2017 - 16:50 Update: 09-02-2017 19:52

Man (49) aangehouden voor schietpartij met 11-jarig slachtoffer

Verdachte aangehouden voor schietpartij met 11-jarig slachtoffer
Foto: Archief FBF.nl
Cuijk

De politie hield op dinsdag 7 februari een 49-jarige man uit Cuijk aan in zijn woonplaats. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op oudjaarsavond 2011 aan de Vuurijzerstede.

Op zaterdagavond 31 december 2011 kreeg de politie omstreeks 18.20 uur een melding binnen van een zwaargewond 11-jarig jongetje uit Cuijk aan de Vuurijzerstede. Er werd vermoed dat hij gewond was door vuurwerkgeweld. Na onderzoek bleek het jongetje te zijn geraakt door een kogel. Het slachtoffertje raakte zeer ernstig gewond, maar overleefde gelukkig. Ondanks uitgebreid onderzoek van de politie werd de dader nooit aangehouden. Wegens gebrek aan verdere aanknopingspunten werd het onderzoek in november 2012 gestopt. 

Anonieme tip

Medio 2016 kwam bij de politie echter een nieuwe (anonieme) tip binnen. Daarop werd opnieuw een rechercheteam samengesteld en uitgebreid onderzoek verricht. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de een 49-jarige Cuijkenaar. De politie heeft vorige week op 2 plaatsen in Cuijk doorzoekingen verricht waarbij verschillende wapens en munitie zijn aangetroffen en in beslag genomen. In afwachting van technisch sporenonderzoek door het NFI is de verdachte voorlopig in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte. 

Destijds werd er een reconstructie gemaakt door het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: