vrijdag, 10. februari 2017 - 22:27 Update: 10-02-2017 22:29

Rechtbank: 'Veiligheid bezoekers rechtbank Amsterdam op orde'

Rechtbank: 'Veiligheid bezoekers rechtbank Amsterdam op orde'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

'De veiligheid van bezoekers en medewerkers van de rechtbank Amsterdam is op orde en is nooit in gevaar geweest', zo meldt de rechtbank Amsterdam vrijdag.

Dit wenst de rechtbank Amsterdam te benadrukken na berichtgeving in De Telegraaf van vrijdag 10 februari over de veiligheidsdienst Beveiliging, Bewaking & Vervoer (BB&V) van de rechtbank Amsterdam.

Medewerkerswaarderingsonderzoek

De rechtbank Amsterdam erkent dat er een periode van onrust is geweest binnen de interne organisatie van BB&V. Dit heeft echter nooit tot onveilige situaties geleid. De onrust kwam een aantal jaar geleden naar voren in een medewerkerswaarderingsonderzoek onder de medewerkers van de BB&V. In reactie op die bevindingen heeft de rechtbank Amsterdam destijds een externe partij onderzoek laten doen.

Aanbevelingen

Met de aanbevelingen uit dat rapport heeft de rechtbank Amsterdam de laatste jaren verbeteringen doorgevoerd, zoals de aanschaf van een nieuw uniform met kogelwerend vest voor alle medewerkers en de aanstelling van nieuwe mensen op diverse managementposities. Uit een recent medewerkerswaarderingsonderzoek blijkt dat de rust en tevredenheid binnen de BB&V is weergekeerd.

Categorie:
Provincie: