zondag, 12. februari 2017 - 11:40

Gewonden bij schietpartij in Amsterdam

Gewonden bij schietpartij in Amsterdam
Foto: archief
Amsterdam

Op het Montfoorthof in Amsterdam is zaterdagavond een man gewond geraakt bij een schietincident. . De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. De politie komt onder andere graag in contact met een man die bij het schietincident was.

Iets voor 23.00 uur kreeg de politie meerdere telefoontjes dat er schoten waren gehoord op het Montfoorthof. Aan het schietincident zou volgens de melders een ruzie vooraf zijn gegaan. Agenten gingen erheen en troffen op straat een gewonde man aan. Een ambulance bracht het 46-jarige slachtoffer (zonder vaste woon- of verblijfplaats) met verwondingen aan zijn been naar het ziekenhuis. 

Signalement

Na het schietincident zouden twee mannen rennend gevlucht zijn in de richting van Reigersbos. Agenten zochten in de omgeving naar het tweetal, maar vonden de verdachten niet meer. Ook Burgernet is bij de zoektocht ingezet. De twee zijn rond de 25 jaar oud en een van hen heeft een lichtgetinte huidskleur. Ze droegen donkere jassen met een capuchon en een van de mannen had een spijkerbroek aan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: