dinsdag, 14. februari 2017 - 13:32

Opnieuw verdachte aangehouden voor zware mishandeling na begrafenis

Opnieuw verdachte aangehouden voor zware mishandeling na begrafenis
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bergen op Zoom

De politie heeft vanmorgen in Rotterdam een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij samen met anderen een 41-jarige Schiedammer zwaar mishandeld heeft. Dat gebeurde na een begrafenis op vrijdag 6 mei 2016 in een bosgebied in Bergen op Zoom.

 De politie verdenkt ook een 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel, een 35-jarige Amsterdammer en een 46-jarige man uit Oss van deze zware mishandeling. Zij werden eerder aangehouden en zitten nog in voorarrest. Alle verdachten kennen elkaar van de OMG motorclub No Surrender.

Drugs en wapenbezit

De 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel ontkwam op de actiedag op 15 november 2016 aan zijn arrestatie maar werd uiteindelijk op 13 januari 2017 gearresteerd.  De politie verdenkt hem tevens van drugs- en wapenbezit. Hij zou op zijn eerdere vlucht een tas met kilo’s harddrugs en een vuurwapen op een adres hebben achtergelaten. De Ossenaar wordt naast de mishandeling ook verdacht van de handel in drugs. De politie heeft vanmorgen onder leiding van de rechter-commissaris de woning van de 34-jarige verdachte in Rotterdam doorzocht. Daarbij is een bedrag van enkele duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. Hij is een sergeant at arms van de motorclub.

Aangifte

Een 41-jarige Schiedammer deed bij de politie op dinsdag 10 mei 2016 vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid is van Outlaw Motorcycle Gang ‘No Surrender’.  Hij verklaarde dat hij op vrijdag 6 mei 2016 na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom fors was mishandeld.  Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied. Daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd daarna thuis afgezet waarna zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen. Hij verklaart dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad. De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer een onderzoek ingesteld. Daarbij ontstond zicht op de vier verdachten.

Categorie:
Provincie: