zondag, 26. februari 2017 - 13:04 Update: 26-02-2017 13:09

Agenten mishandeld tijdens carnavalsnacht

Agenten mishandeld tijdens carnavalsnacht
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Twee agenten die tijdens carnavalszaterdag ’s avonds en ’s nachts werkzaam waren in het centrum van Breda hebben aangifte van mishandeling gedaan. Twee mannen, 27 en 36 oud, beiden afkomstig uit Alblasserdam zijn aangehouden.

Het tweetal zocht op zondag  rond 3.00 uur de confrontatie met de dienders. Een van de verdachten bemoeide zich met een aanhouding die op dat moment verricht werd aan de Visserstraat. Een vrouw bleek daar een vals identiteitskaart op zak te hebben. De 36-jarige man vond het nodig zich daar mee te bemoeien. Waarop de agenten vroegen hem weg te gaan. Daar voldeed de man aan, maar kort daarna kwam hij terug met de tweede verdachte. Omdat het tweetal zich vervelend bleef gedragen tegen de dienders werden ze aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Mishandeling

De verdachten verzetten zich hevig tijdens hun aanhouding. De man van 27 rende nog weg, maar kon met behulp van portiers worden aangehouden. Omdat hij zich zo hevig verzette en daarbij ook de agent in het gezicht sloeg heeft de diender tijdens de aanhouding pepperspray gebruikt. De 36-jarige man verzette zich ook tijdens zijn aanhouding en sloeg een agent tegen zijn hoofd.  Met assistentie van meerdere collega’s kon hij ook worden afgevoerd. Hij bleek drugs op zak te hebben en vond het tijdens zijn aanhouding ook nog nodig om de dienders te beledigen. De agenten hebben aangifte van mishandeling en belediging gedaan. De verdachten zijn ingesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: