maandag, 13. maart 2017 - 16:50 Update: 13-03-2017 16:51

Al ruim 2,1 miljoen aangiften binnengekomen bij Belastingdienst

Al ruim 2,1 miljoen aangiften binnengekomen bij Belastingdienst
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De Belastingdienst heeft in de eerste anderhalve week van de aangifteperiode voor de inkomstenbelasting over het jaar 2016 al van ruim 2,1 miljoen mensen hun aangifte ontvangen. Dit meldt het ministerie van Financiën maandag.

'Dat is ongeveer net zo veel als deze periode vorig jaar', aldus het ministerie. Sinds woensdag 1 maart is het mogelijk om aangifte te doen over het jaar 2016. Tot en met 12 maart deed 79% van de mensen aangifte via MijnBelastingdienst. 9% deed dit via de Aangifte App 2016. De overige 12% van de aangiften kwam binnen via fiscale dienstverleners (9%) en Hulp bij Aangifte (3%).

Systemen

Om de drukke periode van de eerste dagen goed het hoofd te bieden heeft de Belastingdienst de capaciteit van de systemen dit jaar verruimd. Dat heeft tot nu toe succes: alleen op de eerste dag is mensen die aangifte wilden doen in sommige gevallen gevraagd om het op een later tijdstip opnieuw te proberen.

Aangifte is tot 1 mei mogelijk via Belastingdienst.nl/aangifte. Wie aangifte doet voor 1 april, krijgt voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Vragen kunnen worden gesteld via Twitter @Belastingdienst, de Facebookpagina van de Belastingdienst en de Belastingtelefoon.

Categorie:
Provincie: