woensdag, 15. maart 2017 - 16:29 Update: 15-03-2017 16:37

Synthetisch drugsafval in op vluchtstrook achtergelaten vrachtwagen

Synthetisch drugsafval in op vluchtstrook achtergelaten vrachtwagen
Foto: Politie
Hilvarenbeek

De politie werd woensdagochtend vroeg gewaarschuwd door een voorbijganger toen deze een op de vluchtstrook achtergelaten vrachtwagen langs de N269 tussen Hilvarenbeek en Tilburg zag staan. 'In de vrachtwagen is vermoedelijk synthetisch drugsafval aangetroffen', meldt de politie die een onderzoek is gestart.

Chemische lucht rond vrachtauto

Een voorbijganger waarschuwde de politie toen hij de vrachtwagen daar zonder persoon rond 05.15 uur zag staan. Agenten gingen direct poolshoogte nemen en roken een chemische lucht rond het voertuig. 

Amfetamineafval

In de laadbak troffen zij ruim 7.000 liter afval van amfetamine aan. Een eerste berekening geeft aan dat er zo'n 700 kilo amfetamine mee vervaardigd is. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling (LFO) hebben monsters genomen voor nader onderzoek. 

Gevaarlijk

De politie startte een onderzoek en sloot tijdelijk een rijstrook af. Vanwege de gevaarlijke verkeerssituatie die ontstond, besloot de politie om de vrachtwagen naar een veilige locatie over te brengen en daar te ontmantelen en het onderzoek voort te zetten. Er volgt onder meer nader onderzoek naar de herkomst van de vrachtwagen.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: