donderdag, 23. maart 2017 - 12:24 Update: 23-03-2017 19:08

Mitrailleur blijkt waterpijp

Mitrailleur blijkt waterpijp
Foto: Politie
Eindhoven

De politie hield woensdagavond rond 22.45 uur op het 18 Septemberplein in Eindhoven drie 18-jarige mannen uit Veghel aan voor het bezit van een waterpijp die alles weg had van een militair vuurwapen.

Even daarvoor kwam bij de politie een alarmerende melding binnen dat drie personen met een mitrailleur door winkelcentrum Piazza in Eindhoven liepen. Het drietal liep vervolgens naar een bankje op het 18 Septemberplein.

Geen risico

Gezien de aard van de melding werd besloten om geen enkel risico te nemen. Publiek werd van het plein weggehouden en agenten met kogelwerende vesten namen hun positie in rond het plein. Bij de politie kwam vervolgens informatie binnen dat de mitrailleur onderdeel zou zijn van een waterpijp. Gelet op die nieuwe informatie werd het drietal benaderd door twee agenten met politiehonden en konden ze worden aangehouden. Het bleek inderdaad te gaan om een waterpijp.

Verder onderzoek

Het drietal werd meegenomen naar het bureau en zit daar vast voor verder onderzoek. Ze worden verhoord over hun bedoelingen. De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op. Dit soort acties kan leiden tot maatschappelijke onrust en dat wordt de verdachten aangerekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: