donderdag, 23. maart 2017 - 14:05

'Erdogan wilde dit weekend campagne voeren in Nederland'

'Erdogan wilde dit weekend campagne voeren in Nederland'
Foto: SİYAH İNCİ
Rotterdam

Om campagne te voeren voor het komende referendum in Turkije, wilde president Erdogan aankomend weekend een speech houden in Nederland. Dit zou moeten gebeuren in een stadion, maar de directies van de stadions die men op het oog had hebben dit tegengehouden.

Met de speech wilde Erdogan om steun verwerven voor een referendum om een grondwetswijziging door te voeren die de President nog meer macht geeft. Mustafa Aslan, van de aan Erdogans AK-partij gelieerde Turkse organisatie UETD, bevestigd aan het NRC dat de speech van de president niet doorgaat.

Aslan was nauw betrokken bij het bezoek van Erdogan, nog voor de politieke rel tussen Nederland en Turkije uitbrak over het weigeren van Turkse ministers. Voor het organiseren van de bijeenkomst weden volgens Aslan vier stadions benaderd. ‘De Arena, het Gelredome en de Ziggo Dome wezen de aanvraag direct af omdat ze geen plaats wilden maken voor politieke evenementen. Ahoy wees de aanvraag af omdat er dat weekend al andere evenementen waren gepland’, aldus Aslan.

Categorie:
Provincie: