dinsdag, 28. maart 2017 - 13:24 Update: 28-03-2017 13:26

Vijf aanhoudingen in verband met doodgeschoten Djordy Latumahina

Vijf aanhoudingen in verband met doodgeschoten Djordy Latumahina
Amsterdam

Vanochtend zijn in alle vroegte vijf mannen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar aangehouden in verband met de gewelddadige dood van Djordy Latumahina.

De aanhoudingen zijn verricht in de eenheden Amsterdam en Noord-Holland. De verdachten zitten in alle beperking, wat betekent dat zij met niemand anders contact mogen hebben dan met hun advocaat.

De 31-jarige Amsterdammer werd op zaterdag 8 oktober 2016 in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West in zijn zwarte Mini Cooper door twee daders onder vuur genomen.

Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn 30-jarige vriendin die naast hem zat, raakte levensgevaarlijk gewond. Hun 2-jarige dochtertje bleef lichamelijk ongedeerd. De recherche gaat er van uit dat Djordy Latumahina het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling. Dinsdagavond 28 maart zal in Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht worden besteed aan de zaak en zullen er beelden worden getoond van de twee schutters en de bestuurder van de vluchtauto.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: