woensdag, 29. maart 2017 - 15:33 Update: 29-03-2017 15:49

Khadija Arib mag Tweede Kamervoorzitter blijven

Khadija Arib mag Tweede Kamervoorzitter blijven
Foto: Beeld Tweede Kamer
Den Haag

Dinsdag heeft de Tweede Kamer Khadija Arib herkozen als Voorzitter van de Tweede Kamer. 'Dat gebeurde in een plenair debat', meldt de persvoorlichting van de Tweede Kamer dinsdagmiddag.

Na de verkiezingen stelde Arib zich als enige kandidaat voor het Kamervoorzitterschap, de functie die zij sinds 13 januari 2016 vervult. In de schriftelijke stemmingen over het Voorzitterschap kreeg Arib 111 van de 141 uitgebrachte stemmen.

'Bedankt voor het vertrouwen'

Meteen na haar verkiezing nam de Voorzitter het woord. Ze zei tegen haar collega-Kamerleden: 'Bedankt voor het vertrouwen. Ik ervaar het als een grote eer. Jullie kennen mij. Ik zie ernaar uit om mooie, inhoudelijke en spannende debatten te voeren.' De Voorzitter bedankte ook de PvdA-fractie, die ondanks dat zij veel kleiner is geworden, toch de Kamervoorzitter levert en steun en ruimte biedt.

Alle Kamerleden konden zich verkiesbaar stellen voor het Kamervoorzitterschap, door vóór dinsdag 28 maart 10.00 uur een brief te sturen. Alleen de huidige Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, heeft zich kandidaat gesteld voor deze functie. In haar sollicitatiebrief staat waarom zij zich weer verkiesbaar stelt.

Categorie:
Provincie: