woensdag, 5. april 2017 - 16:09 Update: 05-04-2017 16:27

Zonne-energie steeds meer aan kop in energietransitie

Zonne-energie steeds meer aan kop in energietransitie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Er worden steeds meer zonne-energie projecten ingediend op de Stimuleringsmaatregel voor Duurzame Energie (SDE+). Dit heeft het ministerie van Economische Zaken woensdag bekendgemaakt.

Zonne-energie op nummer 1

'Van de in totaal 4673 projecten waarvoor een aanvraag is ingediend, zijn er 4484 voor zonne-energie. Hiermee is voor zonne-energie het grootste deel van het beschikbare budget aangevraagd', aldus het ministerie.

Minister Kamp: 'Om de transitie van fossiele energie naar duurzame energie te ondersteunen is de Stimuleringsregeling Duurzame Energie een van de belangrijkste instrumenten. Ik ben blij te zien dat het aantal projecten voor zonne-energie stijgt. De meest geproduceerde en voordeligste vormen van duurzaam opgewekte energie waren tot nu toe nog verschillende toepassingen van biomassa en windenergie. Deze ronde laat zien dat het enthousiasme voor zonne-energie toeneemt'.

Naast de aanvragen voor zonne-energie is er ook veel budget voor windenergie aangevraagd. Naar verwachting wordt rond de zomer bekend gemaakt welke projecten erkend worden. Voor 2017 kan in twee rondes een beroep worden gedaan op de maatregel. Voor iedere ronde is 6 miljard euro beschikbaar.

Categorie:
Provincie: