maandag, 10. april 2017 - 21:00 Update: 10-04-2017 22:46

Opnieuw ''nasleep'' voor United Airlines

United Airlines sleept passagier door gangpad
Foto: Printscreen Youtube

United Airlines heeft zich de woede van tientallen reizigers op de hals gehaald door de manier waarop een reiziger uit een vliegtuig is gezet.

Dat gebeurde op een overboekte vlucht van Chicago naar Louisville. Medewerkers van United Airlines vroegen reizigers zich vrijwillig- en tegen vergoeding een vlucht later te nemen. Toen niemand zich vrijwillig meldde, werden er vier willekeurige mensen aangewezen die het toestel moesten verlaten.

Eén passagier werd uiteindelijk omringt door beveiligers en werd, nadat deze zich verzette, hardhandig het toestel uitgezet. Op beelden is te zien hoe de man hardhandig aan zijn armen wordt meegetrokken, terwijl andere passagiers huiverend toekijken. Volgens ooggetuigen riep de man dat hij arts was en de volgende dag dringend zijn patiënten moest zien. Maar de beveiligers hadden daar duidelijk geen boodschap aan.

Twee uur later zou de inmiddels zeer gedesoriënteerde man met een bebloed gezicht toch weer het vliegtuig hebben mogen betreden. Hij mocht alsnog met de vlucht mee. De vliegtuigmaatschappij heeft inmiddels excuses gemaakt.

Legging

Het is het tweede incident in korte tijd voor de maatschappij. Vorige maand moest men nog diep door het stof nadat ze twee beroemdheden met een legging hadden geweigerd op een vlucht.   

Categorie:
Provincie: