dinsdag, 11. april 2017 - 10:54 Update: 11-04-2017 13:54

Examenstunt bij IJburgcollege loopt uit de hand

Arrestaties na uit de hand gelopen examenstunt bij IJburgcollege
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Twee leerlingen van het IJburgcollege in Amsterdam zijn dinsdagochtend aangehouden voor vernieling, belediging van politieagenten en het opzettelijk belemmeren bij een aanhouding.

Het tweetal hoorde bij een groep leerlingen die een examenstunt hadden uitgehaald in de school. Daarbij liep het zo uit de hand dat er fikse vernielingen in de school zijn gepleegd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De school doet aangifte.

De school alarmeerde de politie toen bleek dat er plafondplaten, kluisjes, deuren, computers en schoolmeubilair  was vernield door een groep van circa 10 leerlingen die een examenstunt  zouden uithalen.

Toen agenten in de school waren sloeg de sfeer al snel om. Een16-jarige  leerling die als verdachte werd aangemerkt weigerde alle medewerking waarop hij werd aangehouden. Een tweede leerling, 15 jaar, belemmerde de aanhouding waardoor een schermutseling plaatsvond. Ook de 15-jarige jongen werd aangehouden. Hij verzette zich en beledigde de agenten met kwetsende en grievende taal.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: