dinsdag, 11. april 2017 - 19:03 Update: 11-04-2017 19:09

Politie ontdekt 'uitzonderlijk groot' synthetisch drugslaboratorium in Terborg

Politie ontdekt 'uitzonderlijk groot' synthetisch drugslaboratorium in Terborg
Foto: Politie
Terborg

Dinsdagochtend heeft de politie in een loods aan de IJsselweg in het Gelderse Terborg een groot in gebruik zijnd synthetisch drugslab aangetroffen. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

'Vijf aanwezige personen werden aangehouden. Later op de dag werden in een bedrijfspand in Griesbeek en een woning in Doetinchem zoekingen gedaan. In het bedrijfspand trof de politie een hennepkwekerij aan en hield daar nog eens 3 personen aan. De recherche is nog volop bezig met onderzoek', aldus de politie. 

8 aanhoudingen

In totaal hield de politie 7 mannen en een vrouw aan, in de leeftijd van 28 tot en met 56 jaar en afkomstig uit de plaatsen Griesbeek, Arnhem, Doetinchem en Gennep en één verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle verdachten zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en zitten vast voor verhoor. 

Inbeslagname

Op de drie onderzoekslocaties nam de politie diverse goederen voor het onderzoek in beslag. Agenten troffen de in werking zijnde hennepkwekerij aan in een hal. De kwekerij bestond uit ongeveer 400 planten. De aangetroffen hennep en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. 

'Uitzonderlijk groot' 

Forensische Opsporing is samen met de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) begonnen met de ontmanteling van het synthetisch drugslaboratorium; dit gaat gezien de omvang vermoedelijk nog enkele dagen duren. Het gaat om grote hoeveelheden materiaal en grondstoffen die worden veiliggesteld en vernietigd. De teamleider van het onderzoek noemt het aangetroffen lab 'uitzonderlijk groot'. Het rechercheonderzoek is al enige tijd gaande. Aanleiding voor het onderzoek was binnengekomen informatie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: