vrijdag, 14. april 2017 - 10:43 Update: 14-04-2017 21:26

Malafide taxichauffeurs opgepakt

Acht aanhoudingen in onderzoek naar oplichting, afpersing en/of beroving van passagiers door taxichauffeurs Schiphol
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In een onderzoek naar taxichauffeurs op Schiphol die klanten zouden hebben opgelicht, afgeperst en/of beroofd, zijn dinsdag 11 april zeven verdachten aangehouden. Een achtste verdachte is woensdag 12 april aangehouden. De actie werd gehouden door de politie-eenheid Amsterdam en de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland.

De hoofdverdachte in het onderzoek, een 31-jarige man uit Amsterdam wordt vrijdag 14 april voorgeleid aan de rechter-commissaris, samen met nog drie andere verdachten uit het onderzoek.

Bij het onderzoek zijn een vuurwapen en twee stroomstootwapens gevonden in de woning van één van de verdachten (een 28-jarige man uit Amsterdam) en in de taxi van een andere verdachte een vuurwapen (een 22-jarige man uit Amsterdam).

In totaal zijn er dus acht verdachten aangehouden en meteen in beperkingengesteld. Deze beperkingen zijn inmiddels opgeheven. Vier taxichauffeurs (23 jaar, 26 jaar, 31 jaar uit Amsterdam en 31 jaar uit Zwanenburg) die zijn aangehouden op verdenking van medeplegen, zijn na verhoor heengezonden. Zij blijven wel verdachten in deze zaak.

De hoofdverdachte zat in verband met een eerder opgelegde straf al vast en hij werd voor deze zaak daarom in zijn cel aangehouden.

Start onderzoek

In november 2016 startte na meerdere aangiften het onderzoek naar de taxichauffeurs. Slachtoffers, buitenlandse toeristen die net waren aangekomen op Schiphol, werden door de taxichauffeurs benaderd voor een rit naar Amsterdam en omliggende plaatsen. Voor die rit werden vervolgens buitensporig hoge bedragen geëist. Wanneer de passagiers weigerden te betalen, dan werden zij onder druk gezet op verschillende wijzen.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: