zondag, 30. april 2017 - 20:55 Update: 01-05-2017 15:06

Was het nou links of rechts aanhouden bij Muiderberg op A1?

RWS waarschuwt weggebruikers voor nieuwe wegindeling A1
Foto: Rijkswaterstaat
Muiderberg

Rijkswaterstaat (RWS) waarschuwt zondag de weggebruikers die vanaf maandagochtend 05.00 uur gebruik gaan maken van het nieuwe aangepaste knooppunt op de A1 ter hoogte van Muiderberg. De wegindeling van de A1 is dit weekend flink aangepast.

'Vanaf maandagochtend 1 mei 05.00 uur moet het verkeer op de A1 vanuit Amsterdam richting Almere voortaan links aanhouden, in plaats van rechts in de oude situatie', zo meldt RWS zondag. 

Richting Amersfoort voortaan rechts aanhouden

Het verkeer richting Amersfoort moet voortaan rechts aanhouden. Door het aanleggen van een ruimere verbindingsboog van de A1 naar de A6 richting Almere kan het verkeer beter en met een hogere snelheid doorrijden, waardoor de doorstroming na een periode van gewenning verbetert. 

Extra rijstrook op de A6

Op de A6 ligt er maandagochtend vanuit Amsterdam een extra (3e) rijstrook tussen Almere Havendreef en Almere Stad. De A6 is tot Almere Havendreef al verbreed naar 4 x 2 rijstroken, vanaf daar gaat de A6 echter weer naar twee rijstroken. 

Met de extra rijstrook wordt de overgang van 4 naar 2 rijstroken beter geleid. De rijstroken worden door de extra rijstrook smaller, waardoor de maximum snelheid wordt aangepast van 120 naar 100 kilometer per uur.

Categorie:
Provincie: