vrijdag, 5. mei 2017 - 12:54 Update: 05-05-2017 12:58

Snorfietser 'had wind mee' met 59 km/u

Snorfietser 'had wind mee' met 59 km/u
Foto: Archief EHF
Duivendrecht

Donderdagmiddag is een 31-jarige snorfietser uit Amsterdam een rijbewijs armer geworden en een WOK rijker. 'Met laser stelde een politiemedewerker van het Verkeershandhavingsteam vast dat hij 59 km/uur reed in plaats van de toegestane snelheid van 25 km/uur', zo meldt de politie vrijdag.

Wachten Op Keuren (WOK)

De controle vond plaats op de Holterbergweg. Vier andere bestuurders zijn eveneens bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. Van de snorfietser uit Amsterdam is het rijbewijs ingevorderd en is voor zijn snorfiets een Wachten Op Keuren (WOK) maatregel opgelegd. 

'Had de wind mee'

Met betrekking tot zijn snelheid verklaarde hij dat 'hij de wind mee had'. De snorfiets mag pas de weg weer op als deze is gekeurd door de Rijksdienst van het Wegverkeer. De snorfietser zal moeten wachten tot hij zijn rijbewijs weer terug heeft. 

Ruim 96% hield zich aan limiet 

Bij een radarcontrole `s ochtends op de Legmeerdijk in Amstelveen hield van de 2319 passanten ruim 96% zich aan de toegestane snelheid van 60 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur. De 91 overtreders krijgen bericht thuis.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: