vrijdag, 5. mei 2017 - 21:24 Update: 05-05-2017 21:35

Campagne tegen hondenbeten

Campagne tegen hondenbeten
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF

Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren start een campagne om ervoor te zorgen dat minder mensen worden gebeten door honden en dat bijtincidenten tussen honden onderling teruggedrongen worden.

In Nederland leven zo’n 1,5 miljoen honden in allerlei soorten, rassen en maten. Meestal gaat het goed, maar de laatste tijd worden we steeds weer opgeschrikt door nare bijtincidenten met honden. Soms zijn mensen het slachtoffer, maar ook heel vaak honden.

LICG

Het voorkomen van bijtincidenten met honden moet aan de basis aangepakt worden volgens het LICG. Dat begint met de aanschaf van de juiste hond. Lang niet ieder mens is geschikt voor iedere hond. De keuze voor een bepaald ras of formaat mag nooit afhankelijk zijn van status of stoerheid van de hond. Men zou zich moeten realiseren dat een verkeerde combinatie ervoor kan zorgen dat de  hond gedragsproblemen ontwikkelt. Dit brengt alleen maar verdriet.

Fokker

Niemand wil een hond die nooit zonder korte lijn of muilkorf uitgelaten kan worden en niemand wil gedwongen worden om de hond uiteindelijk aan het asiel te moeten afstaan. Helaas komt dit in de praktijk momenteel veel te vaak voor. Het zorgvuldig zoeken naar het juiste type hond en in zee gaan met de juiste fokker kunnen veel problemen voorkomen.
 

Categorie: