zaterdag, 13. mei 2017 - 9:33 Update: 13-05-2017 15:53

Spookrijder crash Prins Clausplein met dashcam vastgelegd

Spookrijder gecrasht na 17 km tegen verkeer in op A4
Foto: Screenshot Facebook/Patrick de Leeuw
Den Haag

Na een rit van 17 kilometer tegen het verkeer in op de A4 is zaterdagochtend vroeg een spookrijder gecrasht op het Prins Clausplein bij Den Haag. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De spookrijder, een 45-jarige automobilist uit Polen, reed zaterdagochtend om  even over 06.00 uur al vanaf Vlaardingen op de verkeerde weghelft van de A4 richting het Prins Clausplein waar het op de verbindingsweg van de A4 naar de A12 helemaal fout ging. 

Gecrasht

Hij botste op een bestelauto die werd bestuurd door een 29-jarige man uit Zoetermeer. Na de crash probeerde de man te vluchten maar kon hij door de politie worden aangehouden. Hierbij heeft de politie gebruik moeten maken van pepperspray om de man te kunnen aanhouden. De man is gewond geraakt en onder politiebegeleiding in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de aangereden bestelauto raakte slechts lichtgewond. 

Dashcambeelden

De dashcam, van een automobilist die zaterdagochtend om 06.03 uur wel in de goede richting op de A4 reed, heeft de spookrijder gefilmd. Op het beeld is te zien dat de spookrijder om precies 06.03 uur (er staat 05.03 uur maar deze staat nog op de wintertijd) de geschrokken automobilist tegemoet rijdt.

Geschrokken

De hevig geschrokken automobilist zette een foto van dat moment met commentaar op Facebook. 'Eerste nachtdienst zit er weer op, en ik ben blij dat ik veilig thuis ben. Want dit had heel anders kunnen aflopen, aangezien hij/zij verderop een zwaar ongeval heeft veroorzaakt!'.

Categorie:
Provincie: