zaterdag, 27. mei 2017 - 12:10

Stadionverboden voor tiental supporters MVV Maastricht-Roda JC Kerkrade

Foto van stoeltjes in voetbalstadion | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Kerkrade

De politie heeft zaterdagochtend tien stadionverboden en tien stadionomgevingsverboden overhandigd aan personen die voorafgaand aan de wedstrijd MVV Maastricht-Roda JC Kerkrade in het bezit waren van vuurwerk en bivakmutsen.

De stadionverboden zijn opgelegd door Roda JC. De stadionomgevingsverboden door de gemeente Kerkrade. De betreffende personen, die zijn afgereisd vanuit Kerkrade naar Maastricht en voornamelijk uit de regio Parkstad komen, werden vóór de wedstrijd door de politie gefouilleerd. Daarbij zijn de rookpotten en bivakmutsen aangetroffen. 

De stadionverboden zijn opgelegd door Roda JC Kerkrade. De KNVB bepaalt hoe lang zo’n verbod duurt. Dat varieert van negen tot achttien maanden, afhankelijk van welk voorwerp bij de betreffende persoon is aangetroffen. 

Iemand met een stadionomgevingsverbod mag zich vóór, tijdens en na de wedstrijd van zondag 28 mei niet ophouden in de directe omgeving van het Parkstad Limburg Stadion. “Bivakmutsen zijn voor boeven en voor als het koud is. Dat laatste is het zeker niet. Mensen die tijdens een voetbalwedstrijd hun gezicht op deze manier bedekken, hebben kwaad in de zin en begrijpen niet wat ze de club die ze zogenaamd zo lief hebben, aandoen”, zegt burgemeester Jos Som. “Die willen we niet in of in de buurt van het stadion hebben.”

De gemeente Kerkrade en Roda JC gaan ervanuit dat de wedstrijd morgen een voetbalfeest wordt voor jong en oud uit heel Limburg. Raddraaiers die komen om dit feest te verstoren kunnen ook morgen een stadionverbod of stadionomgevingsverbod verwachten.