dinsdag, 30. mei 2017 - 13:28 Update: 30-05-2017 17:49

Zwaargewonde vrouw (21) bij schietpartij, verdachte pleegt zelfmoord

Zwaargewonde vrouw (20) bij schietpartij in Rotterdam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Een 21-jarige Rotterdamse is vanmorgen op straat van de Wolphaertsbocht zwaar gewond geraakt nadat een 79-jarige man haar neerschoot. De verdachte, eveneens een Rotterdammer, schoot vervolgens zichzelf neer in zijn woning. Hij is in het ziekenhuis overleden.

Rond 08.30 uur liep de vrouw op straat, vlak bij haar woning. De verdachte, een portiekgenoot van het slachtoffer, sprak haar volgens getuigen aan waarna hij haar neerschoot. Hij verschanste zichzelf vervolgens in zijn woning.

Korpsonderhandelaar en arrestatieteam

Direct werd een korpsonderhandelaar ingezet, die contact legde met de verdachte. Het arrestatieteam, inmiddels ook op de Wolphaertsbocht, maakte zich gereed voor een instap toen er een schot klonk. De verdachte bleek zichzelf met een vuurwapen letsel te hebben toegebracht. Zowel het slachtoffer als de verdachte zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Daar overleed de verdachte aan zijn verwondingen.

Onderzoek

De Forensische Opsporing verricht op dit moment uitvoerig sporenonderzoek. Door het incident is een gedeelte van de Wolphaertsbocht afgesloten geweest voor al het verkeer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):