vrijdag, 2. juni 2017 - 16:25 Update: 02-06-2017 16:32

Groep van 50 man belaagt agenten na aanhouding

Groep van 50 man belaagt agenten na aanhouding
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een groep van ongeveer 50 man heeft donderdagavond in Rotterdam in de Vierambachtsstraat agenten belaagd die een 29-jarige Rotterdammer aanhielden omdat hij zich weigerde te legitimeren. Dit meldt de politie vrijdag.

'Onder andere agenten te paard waren nodig om de groep uiteen te drijven. De politiemensen werden bekogeld met diverse voorwerpen en één van de onruststokers vernielde de ruit van een politieauto.

Bromfietser lastig gevallen

Surveillerende agenten zagen dat een groepje mannen een bromfietser lastig viel en namen poolshoogte. Ze spraken een man aan die iets uit de rugzak van de bromfietser leek te pakken en vroegen om zijn legitimatie. Toen hij deze meerdere malen weigerde te geven, werd hij aangehouden', aldus de politie. 

Voorwerpen gegooid naar agenten

Niet alleen verzette de verdachte zich hevig tijdens zijn aanhouding, ook een steeds groter wordende groep omstanders werd agressief. Allerlei voorwerpen werden naar de agenten gegooid en een nog onbekende onruststoker vernielde de ruit van een politieauto toen de verdachte werd afgevoerd.

Ernstig bedreigd

De belaagde agenten voelden zich erg bedreigd en moesten spoedassistentie van collega’s inroepen om de orde te herstellen. Onder andere politiehonden en agenten te paard die in de binnenstad van Rotterdam surveilleerden kwamen er aan te pas om de groep van ongeveer 50 man uiteen te drijven en de rust te herstellen.

Getuigen gezocht

De politie tolereert het gedrag dat donderdagavond leidde tot de onrust niet en sluit meer aanhoudingen niet uit. Was u getuige van het incident en heeft u nog niet met de politie gesproken of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek naar de belaging? Bel dan 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: