zondag, 4. juni 2017 - 10:38 Update: 05-06-2017 9:33

Honderden vrijwilligers zoeken naar vermiste Savannah Dekker

Honderden vrijwilligers zoeken naar vermiste Savannah Dekker
Foto: Politie
Bunschoten

Enkele honderden mensen hebben zondagmorgen gehoorgegeven aan de oproep om mee te doen aan een zoektocht naar de vermiste 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten – Spakenburg.

Up-date: Klik hier

Men is gaan zoeken in de richting van Hoogland waar eerder de fiets van het meisje werd terug gevonden. De zoektocht is een initiatief van Tiko van de Groep. Bij de zoektocht zouden een telefoon en kledingstukken zijn gevonden. Er zal moeten worden onderzocht van wie deze zijn. 

De politie is bij de zoektocht aanwezig om deze in goede banen te leiden. Zelf zoekt ze niet mee. Een woordvoerder van de politie liet weten dat er geen aanwijzingen zijn dat het vermiste meisje daar zou zijn.

De VerkeersInformatiedienst meldt dat rond 11.00 uur een file van 5 kilometer ontstond op de A1 Amerfoort richting Amsterdam. Vanaf knooppunt Hoevelaken richting Bunschoten stond het helemaal vast. Volgens de politie ging het veelal om mensen die mee wilde zoeken naar het vermiste meisje. De politie had een man of 100 verwacht, maar dit bleken er uiteindelijk vele malen meer te zijn.

Sinds donderdag wordt de 14-jarige Savannah vermist. Niet ver van de vindplaats van de fiets, hemelsbreed een tiental kilometers, werd van de week het lichaam van een 14-jarig meisje uit Hoevelaken gevonden. Deze was door een misdrijf om het leven gekomen. Volgens de politie hebben de twee zaken geen verband met elkaar.