maandag, 5. juni 2017 - 12:23 Update: 05-06-2017 12:50

Vlaggen in Bunschoten en Hoevelaken halfstok

Vlaggen in Bunschoten en Hoevelaken halfstok
Foto: fbf
Bunschoten

In heel Bunschoten hangen de vlaggen halfstok. Bewoners willen daarmee hun rouw tonen aan Savannah, het 14-jarige meisje dat zondag dood werd gevonden op een industrieterrein in het dorp.

Vandaag wordt op de school, waar Savannah zat, een besloten bijeenkomst voor leerlingen, ouders en medewerkers gehouden om samen de gevoelens en verdriet te delen. Daarbij zijn hulpverleners aanwezig.

In de gereformeerde Zuiderkerk in Bunschoten-Spakenburg werd ook stilgestaan bij de dood van het 14-jarige meisje Savannah. De burgemeester heeft afgelopen nacht zijn afschuw uitgesproken in een videoboodschap. "Wij zijn allen zeer diep geraakt. Op dit moment overheersen de gevoelens van verbijstering en ongeloof."

Hoevelaken

Ook in Hoevelaken wordt gerouwd om de dood van de 14-jarige Romy. Zij werd door een misdrijf om het leven gebracht. De tiener was waarschijnlijk op de fiets onderweg naar huis vanaf haar school in De Glind, vlakbij Barneveld. Inmiddels hebben ook hier bewoners gehoor gegeven aan een oproep op Facebook om de vlaggen halfstok te hangen.

Aanhoudingen

In de beide onderzoeken naar de dood van de twee meisjes uit Hoevelaken en Bunschoten heeft de politie vannacht aanhoudingen verricht. Het gaat in beide zaken om een minderjarige verdachte. Gelet op de informatie uit de onderzoeken tot nu toe, ziet het er uit als twee op zichzelf staande zaken. Lees hier meer over de aanhoudingen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):