dinsdag, 6. juni 2017 - 15:07

Verdachten rammen politieauto

Verdachten rammen politieauto
Foto: MV
Leerbroek

Twee verdachten hebben in hun vlucht een politieauto geramd. Ook gooiden de twee tijdens hun vluchtpoging jerrycans gevuld met diesel uit hun voertuig. De politie wilde de mannen controleren in Meerkerk. Op de Korte Schenkel in Leerbroek reden de mannen ook op politiemensen af. Nadat deze hun vuurwapen trokken gaven de twee mannen van 40 en 52 jaar uit Leerdam zich over.

De achtervolging begon op de Bazeldijk in Meerkerk. De auto met de twee verdachten kwam de politieauto tegemoet op dinsdag 6 juni rond 02.30 uur. De agenten draaiden om met het doel achter de auto aan te gaan voor een controle. Dit voertuig reed met hoge snelheid weg en ging met 140 kilometer per uur de Weverwijk op.

Politieauto geramd

Op de kruising met de Korte Schenkel minderde het voertuig snelheid. De politieauto stopte schuin voor het voertuig met de twee mannen. Deze auto gaf gas en ramde de rechterkant van de politieauto. Hierna reed de bestuurder naar achteren. De agenten stapten uit hun auto. Op dat moment reden de verdachten weer naar voren. De politiemensen richtten hun wapen op het voertuig waarna de mannen zich overgaven. De agenten hielden hen aan voor poging doodslag en heling van de diesel die in de jerrycans zat.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: