dinsdag, 6. juni 2017 - 16:57 Update: 06-06-2017 17:04

Informateur Tjeenk Willink spreekt dinsdagmiddag met 'motorblok'

Informateur Tjeenk Willink spreekt dinsdagmiddag met 'motorblok'
Foto: Beeld Tweede Kamer
Den Haag

Dinsdagmiddag spreekt informateur Herman Tjeenk Willink met de fractievoorzitters van het 'motorblok', Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66). 'Het gesprek is in het gebouw van de Tweede Kamer, in de Stadhouderskamer', zo meldt de persvoorlichting van de Tweede Kamer dinsdag.

GroenLinks en ChristenUnie

Dinsdagochtend sprak Tjeenk Willink al met Jesse Klaver (GroenLinks) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) over het vervolg van de kabinetsformatie. De twee grote vragen zijn of er bij D66 en ChristenUnie toch ruimte bestaat om tot een coalitie te komen of dat er met GroenLinks 'te praten valt' over een coalitie met het motorblok VVD, CDA, en D66.

Willink

Informateur Tjeenk Willink had op woensdag 31 mei 2017 zijn eerste werkdag: hij sprak met oud-informateur Edith Schippers over de onderhandelingen die zij vanaf 29 maart heeft geleid om tot een nieuw kabinet te komen. 

Ook kwamen fractievoorzitters Mark Rutte (VVD) en Sybrand Buma (CDA) langs voor een gesprek. Op donderdag 1 juni volgden gesprekken met achtereenvolgens fractievoorzitters Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Jesse Klaver (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66). Op vrijdag 2 juni 2017 sprak Tjeenk Willink gezamenlijk met fractievoorzitters Mark Rutte (VVD) en Sybrand Buma (CDA).

Categorie:
Provincie: