woensdag, 7. juni 2017 - 8:23 Update: 07-06-2017 9:00

Politie gaat dit jaar veel meer flitsen

Politie gaat dit jaar veel meer flitsen
Foto: Politie
Amsterdam

Na twee rustige jaren heeft de politie hardrijders weer volop onaangekondigd bekeurd.

Van januari tot mei dit jaar zijn er bijna 8000 mobiele flitsers gesignaleerd. Dat is bijna 40 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode, zo schrijft het AD woensdag. De krant schrijft dit op basis van cijfers van de verkeersinformatieapp Flitsmeister. Er zullen vooral veel meer mobile snelheidscontroles komen op wegen waar veel ongelukken gebeuren en waar veel te hard wordt gereden.

Aantal mobiele controles dit jaar hoger

De politie deelde in de afgelopen twee jaren veel minder boetes uit na flitsacties. Dat had te maken met CAO-problemen en softwareproblemen. Maar dat gaat veranderen.  Landelijk projectmanager infrastructuur van de politie Egbert-Jan van Hasselt.waarschuwt in de krant: 'Ik verwacht dat het aantal mobiele controles dit jaar hoger is dan de afgelopen jaren.' Van januari tot mei 2017 is al een recordaantal van bijna 8.000 mobiele flitsers gesignaleerd, zo blijkt uit alle meldingen die sinds 2016 zijn ontvangen bij Flitsmeister. Uit analyse van alle meldingen blijkt de A13 tussen Rotterdam en Den Haag dé flitshotspot is.

Ongelukken neemt af

Van Hasselt benadrukt dat het onaangekondigd bekeuren van hardrijders geen ‘automobilistje pesten is.’ Het heeft dus niets te maken met het halen van targets of het spekken van de staatskas. ‘Dankzij flitsers zien we de gemiddelde snelheid en ongelukken afnemen. Ieder slecht nieuwsgesprek dat wij niet hoeven te voeren, betekent een dode of zwaar gewonde minder.’

Uit wetenschappelijk onderzoek naar het effect van mobiele snelheidscamera’s in Friesland blijkt dat de snelheid op 28 wegen omlaag ging en dat het aantal ongevallen met letsel met 21 procent daalde.

Categorie:
Provincie: