vrijdag, 9. juni 2017 - 13:20 Update: 09-06-2017 13:24

Motordief rijdt in op agent en stapt uit nog rijdende auto

Motordief rijdt in op agent en stapt uit nog rijdende auto
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Duivendrecht

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie drie mannen uit Amsterdam in de leeftijd van 20, 21 en 21 jaar aangehouden in Duivendrecht nabij het Michaelplein op verdenking van poging tot doodslag en diefstal van een motorfiets. Dit meldt de politie vrijdag.

Inrijden op politieauto

Naar aanleiding van een melding van een mogelijke diefstal van een motorfiets zagen agenten rond 02.10 uur dat op het Michaelplein een Volkswagen bestelbus stond. De bestuurder van de bestelbus reed in op de politieauto, waarbij een agent gewond raakte aan haar hoofd. 

Uit rijdende auto gesprongen

De bestuurder reed richting de Telstarweg en de twee mannen die zich buiten de bus bevonden vluchtten de bosjes in. De bestuurder sprong uit de bestelbus terwijl deze nog reed en vluchtte ook de bosjes in. De bestelbus kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal, nadat deze nog twee andere auto's had geraakt. 

Zoekactie

Drie mannen zijn na een korte zoekactie aangehouden. Bij de zoekactie zette de politie een helikopter in en een hond. De hond beet één van de verdachten nadat deze hem in de bosjes vond. De politie stelt een nader onderzoek in.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: