zaterdag, 10. juni 2017 - 21:38 Update: 12-06-2017 14:12

Incident Stationsplein Amsterdam 'geen opzet'

Auto rijdt hard over Stationsplein A'dam en schept 5 voetgangers
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Zaterdagavond heeft een auto op het Stationsplein voor het Centraal Station Amsterdam acht voetgangers geschept en is vervolgens tegen een muur van de trap naar de Metro tot stilstand gekomen. Dit meldt de politie zaterdagavond.

'Hard gereden'

Het incident gebeurde rond 20.45 uur. De auto zou volgens getuigen hard hebben gereden in het voetgangersgebied waar geen auto's zijn toegestaan. De auto knalde vervolgens tegen de stenen muur van de trap die naar de Metro leidt.

Meerdere ambulances

Er zijn meerdere ambulances ter plaatse gekomen om de acht gewonde slachtoffers medische hulp te bieden. Er zijn twee mensen zwaargewond geraakt, zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De andere vijf gewonden worden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Politie massaal ter plaatse

De bestuurder van de betrokken auto is aangehouden en wordt verhoord. Zijn auto wordt onderzocht. Volgens de politie stond de automobilist op een plek waar dat niet mocht.

'Onwelwording'

Hij werd vervolgens door agenten hier op aangesproken en ging er vervolgens vandoor. De politie heeft de verdachte inmiddels gesproken. 'Het lijkt niet te gaan om opzet maar een onwelwording, uiteraard doen we verder onderzoek om een en ander uit te sluiten', aldus de politie.

Onderzoek

De politie is massaal ter plaatse en heeft een afzetting gemaakt rond de plek van het incident en is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het incident. In verband met het onderzoek is gebied recht voor het Centraal Station afgezet. Reizigers kunnen via West-ingang wel gewoon CS in.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: