donderdag, 15. juni 2017 - 23:38 Update: 15-06-2017 23:48

Politie favoriete werkgever hoogopgeleiden

Politie favoriete werkgever hoogopgeleiden
Foto: Archief EHF
Den Haag

In de categorie Non-profit is de politie voor de derde keer op rij verkozen tot populairste werkgever onder Nederlandse hoogopgeleiden.

Dit bleek donderdagavond 15 juni bij de bekendmaking van de uitslag van het Intermediair Imago Onderzoek 2017. Intermediair vraagt ieder jaar een representatief aantal hoogopgeleiden onder de 45 jaar wie zij zien als de meest aantrekkelijke werkgevers in Nederland.

De politie staat vooral bekend als werkgever voor agenten. De laatste jaren werft zij echter steeds meer hoogopgeleiden voor specifieke functies binnen de organisatie. Denk aan de werkvelden ict en informatiemanagement, opsporing en intelligence. De kennis en het denkvermogen van deze hoogopgeleide nieuwe collega’s is nodig om specifieke ontwikkelingen in de maatschappij te kunnen blijven volgen. Binnenkort gaan er bijvoorbeeld weer functies open voor financieel-economische specialisten en talenten die zich gaan richten op de aanpak van cybercrime. Houd hiervoor www.kombijdepolitie.nl in de gaten!

 

Speciale wervingscampagnes

Om de boodschap te verspreiden dat de politie als grootste werkgever van Nederland ook hoogopgeleide mensen verwelkomt, zijn de afgelopen jaren diverse speciale wervingscampagnes georganiseerd. De Intermediair-award toont aan dat de politie steeds meer ‘top of mind’ komt als interessante werkgever.

Binnenhalen en behouden

Joop de Schepper, directeur HRM, nam de prijs donderdag 15 juni in ontvangst. ‘De politie staat voor de uitdaging om specialisten uit verschillende vakgebieden en divers talent op alle niveaus aan te trekken voor onze organisatie. Deze verkiezing tot meest favoriete werkgever in de non-profitsector is een mooie opsteker. Het daadwerkelijk binnenhalen en behouden van dit talent blijft de komende jaren onze aandacht nodig hebben. Wij willen niet alleen een goede werkgever lijken, maar er vooral een zijn. Voor ál onze mensen’, aldus De Schepper.

Top 10

In de categorie Top 10 Favoriete Werkgevers 2017 neemt de politie een zevende plek in, net als in 2016. Philips eindigde dit jaar als eerste.
De volledige ranking zal verschijnen op de website van Intermediair. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: