zondag, 18. juni 2017 - 16:44 Update: 18-06-2017 16:48

Medeweggebruikers redden dronken man door hem klem te rijden

Medeweggebruikers redden dronken man door hem klem te rijden
Foto: Archief EHF
Wernhout

Twee bestuurders hebben zaterdagavond vermoedelijk het leven van een dronken man en misschien wel van andere weggebruikers gered. 'Ze zetten de auto van een zwaar beschonken man klem zodat hij niet verder kon slingeren', zo meldt de politie zondag.

Op zaterdag 17 juni 2017 om 18.10 uur zag een weggebruiker, die reed op de Wernhoutseweg in de richting van Zundert, dat de auto voor hem heel erg slingerde. De getuige zag dat de auto iedere keer de berm in reed en op een haar na een boom wist te ontwijken. 

Midden op de weg

Maar de auto reed ook verschillende malen midden op de weg. De getuige had het vermoeden dat de man dronken was en seinde met zijn licht. De dronken bestuurder ging op de parallelweg rijden en stopte plotseling. 

Klem 

De getuige stopte achter hem en de passagier sprak de man aan. Die kon alleen maar brabbelen en ging ondertussen door met drinken uit een fles, vermoedelijk alcohol. Ondertussen was een andere getuige voor de dronken bestuurder gaan staan. 

Er weer vandoor

Maar de verdachte gaf gas, reed om de auto heen en verdween. Beide getuige reden er achter aan. Een van de getuigen haalde de verdachte in en remde af. Zo kwam het tot stilstand. De andere getuige zette zijn auto strak achter de auto van de verdachte. Zo was het gevaar geweken en werd de politie gebeld. Die hield de 47-jarige man uit Wernhout aan en bracht hem naar het bureau. Hij bleek meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid Ug/l te blazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is voor de nacht ingesloten. 

Dank 

'Speciale dank gaat uit naar de twee kordate getuigen die veel erger hebben weten te voorkomen. De verdachte zal zich dat later wel realiseren', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):