maandag, 19. juni 2017 - 17:57 Update: 19-06-2017 17:57

Agent gewond bij aanhouding verdachte huiselijk geweld

Agent gewond bij aanhouding verdachte huiselijk geweld
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rijswijk

Maandagmiddag is in Rijswijk werd een 36-jarige man uit Rijswijk aangehouden vanwege huiselijk geweld. 'Omdat de man zijn aanhouding probeerde te voorkomen en een hondengeleider van de politie aanviel, werd de surveillancehond ingezet. De agent raakte tijdens de aanhouding lichtgewond', zo meldt de politie maandag.

Melding mishandeling en bedreiging 

Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie de melding dat in een woning in Rijswijk een vrouw was mishandeld door haar partner en dat hij haar met de dood bedreigd had. De vrouw was vervolgens de woning ontvlucht. Omdat er mogelijk sprake was dat de man een vuurwapen kon hebben, gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. 

Fiets

Ter plaatse zagen zij de man op zijn fiets rijden, kennelijk met de bedoeling om te vluchten. De agenten wisten de man op de Buziaulaan tegen te houden, waarop hij zich ernstig verzette. Hij sloeg daarbij één van de agenten, een hondengeleider, in het gezicht. Daarop werd de verdachte door de surveillancehond in zijn arm gebeten. 

'Koppen'

Ook in de politiewagen, bleef de man zich flink verzetten en probeerde met zijn hoofd de portierruit eruit ‘te koppen’. Eenmaal ingesloten aan het bureau werd hij door een arts onderzocht. De vrouw deed aangifte. De hondengeleider heeft eveneens aangifte gedaan van mishandeling door de man. De verdachte zit vast voor verhoor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: