donderdag, 22. juni 2017 - 20:06 Update: 22-06-2017 21:46

Pittige onweersbuien hebben gevolgen voor treinverkeer, woonboerderijen en bomen

Sassenheim

In de namiddag en vroeg in de avond heeft het op verschillende plaatsen flink geonweerd.

Door blikseminslag rijden er nu minder treinen van en naar 's Hertogenbosch. Er rijden stopbussen tussen 's Hertogenbosch en Vught en Boxtel.  Dat gaat nog zeker tot 21.15 uur duren, zo meldt de NS.

Ook van en naar Schiphol Airport rijden er veel minder treinen door blikseminslag. Er rijden stopbussen tussen Leiden Centraal, Sassenheim, Nieuw Vennep en Hoofddorp.
Dit duurt tenminste tot 21:00 uur.

Woonboerderij

Insassenheim is donderdagmiddag woonboerderij Postwijk aan de Hoofdstraat bijna volledig uitgebrand. De brand brak uit in de rietenkap van de woning. De brandweer houdt er rekening mee dat blikseminslag de oorzaak is.

Vanwege de enorme rookontwikkeling werd er in Sassenheim en Haarlemmermeer een NL-alert uitgegeven. De kapitale woonboerderij uit 1844 staat al enige tijd te koop. Vanwege de rookontwikkeling moesten omwonenden ramen en deuren gesloten houden.

Boom

In Boxtel had de brandweer zijn handen vol aan een boom waar de bliksem in was geslagen. De boom werd donderdagavond rond 18.30 uur getroffen door blikseminslag en daarbij compleet gespleten. Na de immense klap versperde de boom de rijbaan en vernielde daarbij enkele takken van omringende bomen. Gelukkig raakte er niemand gewond. De brandweer heeft de rijbaan vrijgemaakt. Met een motorkettingzaag werden de gespleten takken van de boom in kleine stukken gezaagd en in de berm gelegd. Het overgebleven restant zal later door de gemeente worden verwijdert. Nabij de boom kwamen opverschillende plaatsen vocht omhoog, vermoedelijk is door de dreun het drukriool beschadigd.