zaterdag, 24. juni 2017 - 14:41 Update: 25-06-2017 9:26

Al bijna een miljoen voor Ronald McDonald Huizen bij elkaar gefietst

Al bijna een miljoen voor Ronald McDonald Huizen bij elkaar gefietst
Foto: Ronald McDonald Kinderfonds
Utrecht

Duizend amateurwielrenners en hardlopers zijn vandaag om 12 uur vanaf het Domplein in Utrecht gestart aan hun sponsorwielertocht en sponsorloop voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De komende 24 uur fietsen en lopen zij een groot hart door Nederland.

De teller staat al op 994.837 euro. Die bekendmaking leverde vanmorgen een uitbundige wave op, op het Domplein. En dat bedrag zal de komende 24 uur alleen nog maar oplopen. Na het startschot fietsen de HomeRiders in 24 uur dwars door Nederland, langs tien Ronald McDonald Huizen, om op zondag 25 juni weer te finishen op het Utrechtse Domplein. De HomeRunners rennen 200 kilometer in 24 uur.

In totaal zijn 75 teams gestart: 70 voor HomeRide dat zijn zevende editie beleeft, en 5 voor HomeRun waarvoor vandaag voor het eerst het startschot klonk. De deelnemers weten waar ze het voor doen: met elke kilometer die de HomeRiders en HomeRunners afleggen, verkleinen zij de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders. Daarom fietsen en lopen ze ook in de vorm van een groot hart, want home is where the heart is. Onder de fietsers zitten ook Olympisch kampioene Leontien van Moorsel en Paralympisch kampioene Alyda Norbruis. Zij doen mee om zo alle deelnemers moreel te steunen en omdat zij het belang van de Ronald McDonald Huizen willen onderstrepen. 

Categorie:
Provincie: