woensdag, 28. juni 2017 - 21:05

Freark Smink speelt Gabe Skroar

Freark Smink speelt Gabe Skroar
Grou

In de maand juni 2018 zal op de mooiste locatie van Grou het theaterspektakel Gabe Skroar opgevoerd worden. Freark Smink speelt Gabe Skroar. De hoofdrol in dit theaterspektakel.

Culturele Hoofdstad en de Halbertsma’s

Klinke & daverje! Grou zal het culturele jaar 2018 in het teken staan van de vier gebroeders Halbertsma, iconen van de Friese taal en cultuur. Hoogtepunt van dit jaar is een groot theaterspektakel: Gabe Skroar. ‘Wij zijn erg blij dat Freark Smink de hoofdrol speelt’, aldus Geert Teitsma van de organisatie. ‘Freark Smink is een van de beste acteurs van Fryslân, was een van de initiatiefnemers fan Gabe Skroar en heeft daarom veel met de Halbertsma’s, met Fryslân, met de Friese taal en dus Gabe Skroar. Als er iemand is die deze rol spelen moet, dan is het Freark Smink’.

Theaterspektakel Gabe ​Skroar

Gabe Skroar heeft het zwaar met de gebroeders Halbertsma. Had hij nu maar nooit aan hun vader en moeder beloofd dat hij op hen zou passen. Gabe Skroar speelt met het thema van Culturele Hoofdstad 2018. Gabe Skroar heeft de opdracht een gezonde mienskip te maken van de vier Gebroeders. Maar dat zijn ‘Kikkerts yn in kroade’: een behoudende koopman, een doordrammende ondernemer, een afstandelijke analyticus en een man die bijna aan het leven ten onder gaat. Wat verbindt deze mensen tot een gemeenschap? 

Categorie:
Provincie: