vrijdag, 30. juni 2017 - 11:11 Update: 30-06-2017 11:16

D66 zet in op betere inpassing Noordelijke Randweg Utrecht

D66 zet in op betere inpassing Noordelijke Randweg Utrecht
Foto: Gemeente Utrecht
Utrecht

D66 steunt de oproep van de Utrechtse gemeenteraad voor de aanleg van meer dan één verdiept kruispunt op de Noordelijke Randweg Utrecht. Wethouder Lot van Hooijdonk is gevraagd om € 19 miljoen in te zetten.

Dit bedrag wordt meegenomen bij onderhandelingen met de Rijksoverheid en de Provincie om hiervoor ook van hen meer geld te krijgen. Het doel is om de ambitie van drie verdiepte kruispunten mogelijk te maken, wat de leefbaarheid ten goede komt.

Utrecht gezond en leefbaar

D66-verkeerswoordvoerder Indra te Ronde: “Dit bedrag van € 19 miljoen is een serieus signaal vanuit Utrecht dat wij vol willen inzetten op leefbaarheid rondom deze belangrijke weg in Overvecht; nu het Rijk en de Provincie nog. D66 staat voor bereikbaarheid, zonder dat dit ten koste gaat van de gezondheid van onze inwoners. In de snelst groeiende stad van Nederland zal ook hiervoor extra geld van het Rijk en Provincie bij moeten.”

Utrechters protesteren omdat ze bang zijn dat die fly-overs een hoop overlast zullen geven. Jan Zonneveld heeft de petitie opgezet en heeft donderdag de handtekeningen aangeboden. "Met zo'n fly-over komt er straks twee keer zo veel verkeer langs. Momenteel passeren er zo'n 50.000 auto's en vrachtwagens, dat wordt dan 100.000. Dan kom je in de top van drukke wegen in Nederland." Liever ziet hij dat er een tunnel wordt gebouwd. 

Categorie:
Provincie: