zondag, 2. juli 2017 - 11:48 Update: 02-07-2017 11:53

Anne Knijnenburg Nederlands kampioen op 800 meter

Anne Knijnenburg Nederlands kampioen op 800 meter
Berghem

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor Junioren A en B Vught afgelopen weekend is Anne Knijnenburg eerste geworden op de 800 meter.

Anne, officieel pas C-junior,  is zaterdag Nederlands kampioen geworden op de 800 meter bij de B junioren. Vrijdag waren de series waarbij Anne eerste werd in haar serie, maar ze had ook de snelste tijd had gelopen van alle series.

Het zat erg dicht bij elkaar, dus was het zaterdag heel spannend. De race begon heel rustig, iedereen was naar elkaar aan het kijken. Na 400 meter werd het tempo opgeschroefd en op de laatste 200 meter ging het nog harder. Anne hield het tempo goed vol en kon ruim 100 meter voor de finish nog een versnelling plaatsen. Ondanks de langzame eerste ronde kwam ze met nog een behoorlijk snelle tijd van 2.15 min over de finish.

Ze is nu Nederlands kampioen bij de B junioren, een categorie waar Anne volgend jaar pas bij gaat horen, ze is nu nog junioren C. Ook voor het EYOF, Europese jeugd olympische spelen, heeft ze vormbehoud laten zien. Ze liep al 2.11 bij de Harry Schulting Games in mei, bijna 2 sec onder de limiet voor deelname aan EYOF. Deze week wordt de selectie voor het EYOF bekend gemaakt, maar met deze Nederlandse titel op zak en de tijd die ze al heeft staan, is de kans erg groot dat ze 23 juli naar Gyor, Hongarije gaat.