donderdag, 13. juli 2017 - 11:35 Update: 13-07-2017 11:43

KWF verwelkomt 3 nieuwe ambassadeurs

KWF verwelkomt 3 nieuwe ambassadeurs
Foto: KWF Kankerbestrijding
Amsterdam

Dj Gijs Staverman, RTL 4-metereoloog Dennis Wilt en Qmusic-nieuwslezeres Fien Vermeulen zijn vanaf vandaag ‘Vrienden van KWF’.

Als kersverse ambassadeurs zetten zij zich belangeloos in om KWF Kankerbestrijding te ondersteunen bij haar missie om de dag na te streven waarop niemand meer sterft aan kanker.

Fien Vermeulen: ‘het is oké om verdrietig te zijn’

Fien Vermeulen is nieuwslezeres bij Qmusic. In 2012 kreeg ze de diagnose lymfeklierkanker. Ze wil zich als ervaringsdeskundige richten op de psychosociale zorg tijdens en na kanker. Vermeulen: ‘Ik wil aan anderen laten zien dat het oké is om ondanks al je optimisme en strijdlust verdrietig te zijn als de dingen niet gaan zoals je wilt. Dat sterk zijn niet betekent dat je niet geen verdriet mag hebben. Dat kan echt naast elkaar bestaan’.

Dennis Wilt: ‘Ergens terecht kunnen met je vragen’

Dennis Wilt - meteoroloog bij RTL 4 – vindt het belangrijk dat KWF hulp biedt bij vragen over kanker. Zijn dochter kreeg op jonge leeftijd leukemie, maar gelukkig gaat het nu goed met haar. Wilt: ‘Toen de kinderarts leukemie vaststelde, gingen er direct zo veel vragen door ons hoofd. En niet alleen bij ons als ouders, maar ook bij onze familie en vrienden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ergens met deze vragen terecht te kunnen. En om je ervaringen te delen met lotgenoten’.

Gijs Staverman: ‘Ik gun het mensen zo om te stoppen met roken’

NPO Radio 2-dj Gijs Staverman is 3 jaar geleden gestopt met roken. Na 32 jaar verslaafd te zijn, vond hij het genoeg. Sindsdien voelt hij zich fitter en gezonder en ook niet meer afhankelijk van de sigaret. Een gevoel dat hij graag deelt. Hij zet zich al langer in voor de campagne ‘Stoptober’ waarbij er opgeroepen wordt om in oktober niet te roken. Als Vriend van KWF wil hij zich nog meer inzetten op (rook)preventie. Staverman: ‘Ik wil mensen inspireren om de sigaret te laten liggen. Want ik gun het mensen zo om te stoppen met roken’.

'Vrienden van KWF’

Het drietal sluit zich aan bij de andere ‘Vrienden van KWF’. Samen met deze vertegenwoordigers zet KWF zich in voor Minder kanker, Meer genezing en een Betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten. Deze groep bestaat al uit:

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, SBS-presentatrice Mirella van Markus, dj en acteur Ruud Feltkamp, · radio- en tv-presentator Roelof Hemmen, columnist Fidan Ekiz, dj Don Diablo, Toneelgroep Amsterdam
 

Categorie:
Provincie: